С това събитие Руми донася със себе си традицията на разпространение на най-доброто от родното кино от далечен Сиатъл тук, в сърцето на Родопите.

Вечерта ще представи два значими, макар и много различни, документални филма: „105 минути София – историята на града“ (2018) на Камен Воденичаров и Мишо Ланджев и „Живият хляб“ (2015) на Зорница Петкова. Разговорът с публиката на живо с двама от режисьорите – Камен Воденичаров и Зорница Петкова – непосредствено след прожекцията в залата на Дома за гости и събития Етно Арт Руми ще ви даде възможност да научите повече както за филмите, така и за работата на творците.

„Живият хляб“ с режисьор Зорница Петкова (документален, 23 минути) е вълнуващ разказ за магията на истинския хляб – за силата му и връзките, които той изгражда между нас и с нас самите. Главният герой Пресиян Петров е ученик на най-добрия хлебар в света Манфред Еноксон. Ще се срещнете и с неговия дядо, както и с последователите му.
„105 минути София – историята на града“ (документален, 105 минути) с режисьори Камен Воденичаров и Мишо Ланджев показва чрез архивни и драматизирани кадри историята на столицата ни от първите артефакти в района, датиращи 6000 г. пр. н.е., до наши дни. Представени са обществено-политическите събития със значимост, личностите, жителите, научните и културни постижения.
Входът е свободен, но се изисква потвърдена резервация. Пишете на ethnoartroom@gmail.com . След получаване на потвърждение мястото ви е гарантирано. Моля, представете разпечатаното потвърждение вместо билет. Ако сте гост на комплекса Етно Арт Руми същата вечер, имате предварително запазено място. Разполагаме със 7 места за настаняване в къщата за гости на 24 юли (събота), когато се провежда събитието. За резервации моля, свържете се на ethnoartroom@gmail.com или 030 15 8383 или през Вайбър на +1206-227-5959.
Прожекцията ще започне в 20 часа.