(История с продължение от тихото и чистото на Родопите)
Събудих се и за първи път от пристигането си през май с кафето обрах дневната доза горски ягоди. Чух музиката на планината и усетих полъха на вятъра в косата си. Нормална сутрин е за мен. Билките изглежда отново ще ме спасят. Дали затова са ме извикали близо до себе си и то точно там, където са най-лековити? От седмици се справям с възпаление на челюстната кост (е, не си представяйте цялата челюст, а малко петънце, което причинява болки чак до ушната област). Зъболекар, второ посещение… и след успешно действие на процедури и лекарства на помощ се притичва – пак да подчертая, за пореден път – билка, макар и не от местните.

Еньовден беше съвсем скоро, но на височината, на която е Киселчово, малко от билките тази година са достигнали пълен цъфтеж. Проливни дъждове, хладни сутрини, развитие на паразити в тази твърде влажна среда не позволяват обичайното многообразие. А то наистина е изненадващо: отворих чекмеджетата си с билки онзи ден и само моите изсушени през предходни години са десетки, без изобщо да съм имала възможност да им отделя особено внимание. Ще послушам вътрешното си усещане и ще продължа да помагам на съвременната медицина с природно лечение, та дано от тази болежка се отърва с по-малко интервенции. А вие? Ходихте ли за билки вече? Бяхте ли някъде, където да срещнете нов вид или съберете от любимата си? Пишете през кометари тук или през социалните мрежи.

В заключение, за да не помислите, че съвсем съм изгубила усмивката си, поставям една от последните дни. По Еньовден беше. Усмихната съм.

Събуди светлината в себе си. Ела у Дома. +12062275959 или ethnoartroom@gmail.com за резервация. Цени и условия може да разгледате тук: Цени и условия

За да следиш историите на Етно Арт Руми, можеш да се присъединиш към страниците във Фейсбук или Инстаграм. През Youtube канала пък може да се чуят някои от звуците на магичното отдалечено Киселчово.

До среща!