Ателието СловоПлъст съчетава изпитаната терапия на свободното писане и претворяването му в картини от плъст. В основата на преживяването е кинезисът движението в природната среда, движението на ръцете, работейки с вълна, движението навътре към себе си, провокирано от заобикалящото и намерението за потапяне в това, което само тишината на едно родопско село може да чуе и прошепне на белия лист хартия.
Ателието е насочено към развиването на творящия принцип, който съществува във всеки един, от търсещия уединение или провокация с нови техники артист, до всеки един пътник към тихото и зеленото, озовал се на портите на Етно Арт Руми.
Ателието е подходящо и за деца над 10 г.
Ден 1-ви:
Следобяд: писателско ателие включващо време със себе си, в група и подкани за свободно и творческо писане.
Вечеря….и още време за писане
Ден 2-ри:
Закуска: вкусно забъркана от любезната домакиня Руми
Сутришни занимания: разходка, разглеждане и споделяне на писанията в група или индивидуално (по желание), запознаване с техниката, пособия
и материали за сух и мокър плъст.
Следобяд: претворяване на словото в картини от вълна.
Вечеря и Споделяне – вернисаж
Ден 3-ти:
Закуска и сутрешна разходка
Цената на човек е 148 лева. В нея се вклюват всички материали за ателието, както и цената за нощувка, закускa и вечеря за ден едно и две.
За записване е необходимо да внесете 50% капаро от общата сума по сметка, която ще предоставим, след като пишете на ethnnoartroom@gmail.com , чрез формата за контакт тук или като позвъните на 030 15 8383 и сме потвърдили, че има свободни места.
Минималният брой участници в ателието е 3. При анулиране от наша страна се възстановява цялата внесена сума. При анулиране от ваша страна след внесено капаро моля, вижте тук колко и как може да се възстанови и използва: https://ethnoartroom.com/amenities-bg/#houserules-bg .
Детайлите около условията за престой в комплекса, както и какво меню предлага домакинята, можете да видите от горния и следния линк: https://ethnoartroom.com/food/

Повече за организатора на ателието: Мария Апостолова е артист на свободна практика, който живее и работи в Сиатъл, щата Вашингтон, САЩ. Биографията на Мария започва с работата с традиционни и сценични изкуства, както и дизайн на костюми и декори за филми. Работата й с фиктивни пространства в условията на имиграция изострят усещането за място и пробуждат интерес към проектирането на целебни пространства. През последните пет години тя развива студийна практика със скулптура и вписването ѝв пространства, съчетаващи биофилен дизайн и форма. Глината е основният материал на Мария, който тя често поставя под въпрос чрез интерпретацията на стомана, хартия, намерен материал, прожекция, звук, книга, слово и собствено си тяло. Основна тема в работата й е принципът на взаимносвързаност и вечно преобразяващия кръговрат, които тя разгръща във връзката природа – човек, индивидуално – колективно,част – цяло. Творческото писане е друг съществен елемент от работата на Мария, който тя интегрира в концептуални книги и повърхности.