Бутиков и алтернативен туризъм са част от преживяването в Дома ни Етно Арт Руми. Тук пътувате към себе си, срещате лично отношение от страна на домакинята и сте част от непокътнато от цивилизацията кътче.

Домът приема резервации за октомври. След първата седмица на ноември затваря за сезона.

(На снимката се вижда връх Будуралан, пътеката към който минава покрай Етно Арт Руми и домакинята може да ви свърже с водач до него и добър разказвач.)

“Селският или етно-туризмът е феномен, който се разви в последните десетилетия като алтернатива на по-широко познатия туризъм и изкушенията му. Неговият фокус е активно потопяване в селския начин на живот, на създаваното от човешките ръце и на опознаването на коренното население с неговата култура и традиции. Както и еко-туризмът, етно-туризмът приема за основа естествената среда, а не онова, което хората са създали през хилядолетията.

Руми Стоянова е обединила всичко, изредено дотук, откривайки (бел. ред. Дома за гости) Етно Арт Руми в отдалеченото селце Киселчово в Родопите. Руми е създала дестинация за тези, които искат да изследват местната култура, кухня и природа. За онези от тях, които желаят в рамките на едно пътуване да изпитат както изживяването на уединение, така и усета за пълно с живот място.

Руми предлага възможността да се потопите в съществувалия ритъм на живот отпреди векове, да потънете в средата наоколо и да преоткриете вътрешното си Аз. Условията и базата за настаняване осигуряват удобства за тези, които искат да разучават, творят или просто избягат от суетата на големия град или работят дистанционно, използвайки дигиталната връзка.

Руми е родена в България, в морската столица на страната Варна. Тя е основател и артистичен директор на Българския филмов кръг в САЩ, базиран в Сиатъл. Както лично казва в представянето си на страницата под секцията „За собственичката“, откривайки Етно Арт Руми, тя открива красотата на това да покани светът да дойде при нея, вместо тя да обикаля по света.”

Лана Кьосовски, Сиатъл