Събития и арт

Етно Арт Руми е духовно място за почивка в най-чистото и тихото на Родопите.

За периода от юни до декември 2022 година сме планирали редица изяви в Дома за гости и събития, за които ще получите покана и информация (конретни теми, дати, цени и условия за записване) чрез Фейсбук, ако ни следвате там, или чрез блоговете на тази страница: 

  • Национален празник на мащерката – 25 юни
  • Родопски звездни вечери за киноприключенци – 9 юли и 15 октомври
  • Школа “Нощви” за традиционна храна ТРАХАНА – 22-24 юли
  • Ателие за приготвяне на хляб по селски – 13-15 август
  • Вечер за дегустация на вино и представяне на книги от Албена Ненкова – 29 октомври
  • Пленери по живопис и графика – търсим водещи за 2023 година

Цената за участие в събитията ще включва нощувка, такса за участие, закуска, вечеря, чай и кафе, както и цената на необходимите материали, ако са нужни такива. Запознайте се предварително с всички условия за престой в комплекса в секцията „Условия и цени“ на нашата уеб страница.

Записването е гарантирано само при платено капаро в размер на 50 % от цената за събитието и потвърждение от наша страна чрез телефонно обаждане или имейл.

При по-малък брой на записалите се участници от минимално обявения за всяко събитие, капарото се възстановява в пълен размер.

На верандата ви чака малка, но с внимателно подбрано съдържание, библиотека, а вътре помещението бързо се превръща в кинозала за Вечерите на българското филмово изкуство. В топлите звездни вечери тези киносъбития се провеждат на открито.

Макар че няма мобилно покритие, носете телефоните си, за да можем да правим снимки на съзвездията и луната със специалното оборудване, подготвено за целта. Отдалечеността от селища и големи пътища прави звездите особено ярки, необезпкоявани от светлинно замърсяване. По разкази на очевидци звездите над Етно Арт Руми са по-близо, отколкото където и да е по света.

Както разбирате, за всеки има по нещо в допълнение към прекрасните възможности за отмора, разходки и снимки сред природата. Фотоапаратите си вземете задължително, дори вече да сте правили снимки в този район – всеки сезон е различен, а и никога не знаете дали този път няма да срещнете заек или сърна по пътя.

Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци 2

Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци 2

Игралният филм Шибил (2019) е получил до момента 132 награди, участвал в 117 фестивала и е показан в 49 страни по света. Това е една съвременна адаптация на известния едноименен разказ на Йордан Йовков за историята на Рада и Шибил. Заповядайте на 6 август от 20 часа!

Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци

Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци

Серията Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци започва на 8-ми юли, петък, от 19:30 часа в залата на Етно Арт Руми с прожекции на “Завет” и “Майсторът на комедията”. Ще бъдат представени и две книги от гостенката на събитието Албена Ненкова.

Stefka Nikolova – Painting

Stefka Nikolova – Painting

Stefka Nikolova Painting, IconographyРепликите, които изписвам, са в традиционната темперна техника, чиито основи са положени още в епохата на Ранното християнско изкуство. В своята работа се придържам стриктно към двуизмерната иконография - строго регламентирана...

Mario Nikolov – Painting

Mario Nikolov – Painting

За да обясня поне малка част от отношението си към изкуството, ще перифразирам великия Ман Рей: „Което не мога да нарисувам, описвам или снимам. И обратно. Но сърцето ми е в живописта…”

error: Content is protected!