Събития и арт

Етно Арт Руми е духовно място за почивка в най-чистото и тихото на Родопите.

През 2023 година ритрийтите и семинарите в Дома за гости и събития ще намерите, описани в детайли
(конретни теми, цени и условия за записване), тук: Фейсбук, или чрез блоговете на тази страница: Blog Ethno Art Room

   2024 година:
 • Йога ритрийт “ПреОткрий Себе си, Рода и ПриРодата” с водеща Надежда Димитрова – 13-15 август
 • Национален празник на мащерката – 21 – 23 юни
 • Пленери по живопис и графика – търсим водещи за 2024 година
   2023 година:
 • Йога ритрийт “Зимна приказка” с LunaRa Yoga – 2-6 февруари (програмата по дни и за записване моля, вижте тук: Фейсбук събитие “Зимна приказка” )
 • Национален празник на мащерката – 23 – 24 юни с изконната родопчанка Миглена Тризова
 • Ритмология ритрийт с Мартин Иванов – 7-9 юли
 • Родопски звездни вечери за киноприключенци – 22 юли и 21 октомври
 • Вечер за дегустация на вино и представяне на книги с Албена Ненкова – 30 юли
 • Школа “Нощви” за традиционна храна ТРАХАНА с Теменужка Матева – 12-13 август
 • Ателие за приготвяне на хляб по селски – 25-27 август
 • Родова терапия с Росица Гергова https://rositsagergova.com/23-29 октомври

Моля, запознайте се предварително с всички условия за престой в комплекса в секцията „Условия и цени“ на нашата уеб страница.

Записването е гарантирано само при платено капаро в размер на 50 % от цената за събитието и потвърждение от наша страна чрез телефонно обаждане или имейл.

При по-малък брой на записалите се участници от минимално обявения за всяко събитие, капарото се възстановява в пълен размер.

На верандата ви чака малка, но с внимателно подбрано съдържание, библиотека, а вътре помещението бързо се превръща в кинозала за Вечерите на българското филмово изкуство. В топлите звездни вечери тези киносъбития се провеждат на открито.

Макар че няма мобилно покритие, носете телефоните си, за да можем да правим снимки на съзвездията и луната със специалното оборудване, подготвено за целта. Отдалечеността от селища и големи пътища прави звездите особено ярки, необезпкоявани от светлинно замърсяване. По разкази на очевидци звездите над Етно Арт Руми са по-близо, отколкото където и да е по света.

Както разбирате, за всеки има по нещо в допълнение към прекрасните възможности за отмора, разходки и снимки сред природата. Фотоапаратите си вземете задължително, дори вече да сте правили снимки в този район – всеки сезон е различен, а и никога не знаете дали този път няма да срещнете заек или сърна по пътя.

Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци 2

Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци 2

Игралният филм Шибил (2019) е получил до момента 132 награди, участвал в 117 фестивала и е показан в 49 страни по света. Това е една съвременна адаптация на известния едноименен разказ на Йордан Йовков за историята на Рада и Шибил. Заповядайте на 6 август от 20 часа!

Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци

Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци

Серията Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци започва на 8-ми юли, петък, от 19:30 часа в залата на Етно Арт Руми с прожекции на “Завет” и “Майсторът на комедията”. Ще бъдат представени и две книги от гостенката на събитието Албена Ненкова.

Stefka Nikolova – Painting

Stefka Nikolova – Painting

Stefka Nikolova Painting, IconographyРепликите, които изписвам, са в традиционната темперна техника, чиито основи са положени още в епохата на Ранното християнско изкуство. В своята работа се придържам стриктно към двуизмерната иконография - строго регламентирана...

Mario Nikolov – Painting

Mario Nikolov – Painting

За да обясня поне малка част от отношението си към изкуството, ще перифразирам великия Ман Рей: „Което не мога да нарисувам, описвам или снимам. И обратно. Но сърцето ми е в живописта…”