Снимка: Nomad Balkans

Нов вид сегмент от туризма  работни ритрийти и дистанционна работа – са нещата, които свързват новата туристическа агенция Номадски Балкани/Nomad Balkans (https://www.nomadbalkans.com/с нашия Дом. Основателите й са си поставили за цел да разкрият закътани места, които са отвъд отъпканите туристически пътеки. А нашето толкова им е харесало още докато е било собственост на писателката Мона Чобан, че са поставили снимка от верандата му най-отгоре на страницата си.

Само че времената са били различни при посещението на Веселина Василева (основателка на агенцията заедно с Пламен Иванов) – интернет за гостите на тогавашната къща за гости Артел 13, а и в цялото село Киселчово не е имало. Така че идеята да открият новата стопанка на Дома, за да включат Етно Арт Руми като дестинация за дистанционен офис, е била без особена мотивация.

Приятели на Дома ни свързаха наскоро и Руми разказа на Веселина за сегашните възможности и вече именно от дигитални номади изпитани условия за дистанционна работа от комплекса. Битката да се създаде интернетна мрежа за селото и околните дава шанс за нов живот на откъснатото кътче в Родопите. Самата история около събирането на ресурси и построяването на нова кула за интернет някой ден може да стане обект на цял документален разказ, защото продължи 9 месеца – толкова, за колкото се ражда нов човешки живот.

Но да се върнем към темата: дигитален офис в планината като изключителна възможност за развитие на туризма в България. Основателите на агенцията са се заели със задачата да превърнат българските села в по-привлекателно място от добре познатите италиански, френски и австрийски курорти. Как и защо можете да прочетете тук: https://www.economic.bg/bg/a/view/digitalni-nomadi

Руми владее английски свободно и това е още едно преимущество при посещение на международни екипи, за да имат условия да бъдат едновременно релаксирали и ефективни гостуващите.

Последвайте Етно Арт Руми във Фейсбук (Facebook.com/EthnoArtRoom ) и Инстаграм (Ethno Art Room (@ethnoartroom) • Instagram ), за да намерите видеото за дистанционна работа на компютър от пейката на двора край огнището, с поглед към хълмовете на Родопа планина по време на видео-конферентна служебна среща с компания на противоположния край на Европа. Така сами ще усетите защо този вид туризъм е с огромен потенциал. 

Nomad Balkans, както и Етно Арт Руми, не само мечтаят, а творят новото начало.

 

Email me at ethnoartroom@gmail.com or drop a line via Viber or Whatsapp +1206-227-5959 to ask a question or reserve a stay full of advantures!