Приятели на Етно Арт Руми, отправяме отново покана да съпреживяваме изкуство и творческа енергия – този път с дебютантския игрален филм Шибил.

Шибил (2019) е получил до момента 132 награди, участвал е в 117 фестивала и е показан в 49 страни по света.

Bulgarian with English subtitles.
Цена на билета 5 лева – в брой на място се заплаща. Молим любезно за точна сума.

Това е една съвременна адаптация на известния едноименен разказ на Йордан Йовков за историята на Рада и Шибил. Част е от работата на каузата Първа клапа, подкрепяща млади кинотворци, за която можете да научите повече от тук: https://shibil.bg/ . Можете да прочетете и как да станете част от тази кауза.
Втората половина на 19-ти век. Поради отслабналата централна османска власт в България царят размирици, грабежи и безчинства. Ловкостта и смелостта превръщат местен разбойник, назовал се Шибил, в угроза за властта и легенда за момците. За главата му е обявена награда.
По време на жътва Шибил се среща с Рада, дъщеря на богатия търговец Велико кехая, и между тях пламва любов. За да засвидетелства подкрепата си към османската власт, Велико кехая скроява примамка за Шибил – собствената си дъщеря Рада. Това е история за невъзможната любов.

О, и да не забравя: ако искате да остане не само за вечерта, а и за нощувка, за да чуете сутрешната песен на птиците, очакваме да заявите резервацията оттук EthnoArt Room/Етно Арт Руми или чрез имейл до ethnoartroom@gmail.com .

Донесете любимата си напитка, поканете любимите си приятели и заповядайте!