Серията Родопски Звездни Вечери за КиноПриключенци продължава тази събота с една среща с жители на Горно Киселчово. Да, колкото и невероятно да звучи, те самите са главните герои в заснените филмчета, а и ще присъстват в залата.

Ще бъде представена и родовата книга “Хусковата къща”, написана от Лидия Величкова. Книгата е с подбрани от нея документални снимки. За Лидия ви разказвах в блога си през юли: История за Лидия

Филмите са заснети от екип на дигиталната енциклопедия на личните човешки истории Еstorium и завършени благодарение на подкрепата на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria . На самата платформа специално за Есториум историите са обогатени и с много снимков материал. Kаузата Estorium е част от семейството 40 до 40 > Проект на Дарик

Архивът Есториум е създаден, за да съхрани спомениte на хората и онова, заради което сме тук. Можете да го направите и Вие, споделяйки историите на своите близки или хората, които Ви вдъхновяват, както и Вашата лична история!

Прожекцията е безплатна. Чувствайте се поканени!

Facebook:

www.facebook.com/EthnoArtRoom

Instagram:

https://www.instagram.com/ethnoartroom

GPS координати:

41.531701N 24.592443E

Адрес:

с. Киселчово, област Смолян 4765

Телефон:

030 15 8383

ПИШЕТЕ НИ

За собственичката

Oт Сиатъл до Родопите: Героинята в моята приказка се роди край Черно море. Там Руми израсна и работи, докато не замина да се бори с шумните и суетни брегове на Тихия и Атлантическия океан. Лято подир лято, Руми се качваше на голямата бяла птица, която я отнасяше през парещата сол на океана до парещето слънце на Родината. До лятото на 2019-та, когато оранжевото на залеза над Киселчово разтопи бронята на голямата бяла птица.
Тук звездите са наблизо и говорят. Тук всичко е пропито с подкупваща първичност. Но най-важното тук намирам друга част от себе си.
Сега оставям светът да идва при мен, вместо аз да отивам при него. От крилете на полета над океана направих порти и на портите написах “Етно Арт – Руми” – моят Дом за гости и събития. Канейки ви в него, изразявам това, което бих искала да подаря на всеки от вас: възможност да намерите тихото и да изплетете свой чифт криле. Заповядайте!

партньори

Copyright © 2024 Ethno Art Room | Етно Арт Руми | All Rights Reserved.